Nieuws

 • Binnenkort in uitvoering, Villa te Bakel

 • Villa te Eindhoven gereed

 • Schetsontwerp Villa te Waalre gereed

 • Schetsontwerp Villa te Weert gereed

 • Schetsontwerp Passieve Villa te Heeze

  Schetsontwerp Passieve Villa te Heeze

  Deze villa wordt ontworpen en gebouwd volgens het passief bouwen principe.  Passief Bouwen: feiten en cijfers

  Passief Bouwen is een verzamelnaam voor die manieren van bouwen, waarbij een goed binnenklimaat wordt gerealiseerd zonder traditionele verwarmings- of koelsystemen. In technische termen betekent het meestal, dat het verwarmingsvermogen van het gebouw beperkt moet blijven tot het vermogen dat de ventilatielucht kan transporteren (in de daadwerkelijke ruimteverwarming

  kan in de uitvoeringspraktijk ook anders worden voorzien dan via het ventilatiesysteem).

  In verbruikseenheden betekent het globaal dat de energievraag voor ruimteverwarming en koeling beperkt moet blijven tot 15 kWh per vierkante meter gebruiksoppervlakte per jaar. Daarnaast gelden er eisen voor de totale primaire energievraag voor alle huishoudelijke toepassingen, warm tapwater, ruimteverwarming en koeling per jaar. Duurzame energiebronnen kunnen worden ingezet om aan de resterende energiebehoefte tegemoet te komen.

  Vergelijking van een gemiddelde nieuwe woning met bijvoorbeeld een passief huis levert een energiebesparing op met 80%. Meerkosten voor nieuwbouwwoningen zijn beperkt tot ongeveer 7% van de bouwprijs.

  lees meer
 • Villa te Heeze gereed!